Magnesium – viktigt kosttillskott för akne

Magnesium är ett essentiellt mineral som är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive hudhälsa. Forskning visar att magnesium har antiinflammatoriska och indirekt har antioxidativa egenskaper, vilket kan vara relevant för aknebehandling.

Flera kliniska studier har undersökt magnesiums effekter på akne. Forskning visar att magnesiumtillskott minskar akne hos tonåringar. Studien visade en signifikant förbättring i akneutbrott och en minskning av inflammation efter fyra veckor av magnesiumtillskott. En annan studie undersökte effekten av magnesium i kombination med vitamin B6 på akne och rapporterade att denna kombination ledde till en signifikant förbättring av aknesymtom.

Det finns också forskning som tyder på att magnesiumbrist kan vara kopplad till hudproblem, inklusive akne. Flera studier har funnit att personer med akne ofta har lägre nivåer av magnesium i blodet jämfört med friska kontrollpersoner.

Om du överväger att använda magnesium som en del av din aknebehandling, här är några allmänna rekommendationer baserat på aktuell forskning. Magnesiumtillskott kan tas i form av bland annat magnesiumcitrat, magnesiumglycinat eller magnesiumoxid. Magnesiumcitrat och magnesiumglycinat är betydligt bättre än magnesiumoxid som man bör dunvika. En vanlig dos för aknebehandling är 300 mg magnesium per dag,

Att använda magnesium tillsammans med dessa kosttillskott kan vara en effektiv strategi för att hantera akne. Kom ihåg att det alltid är viktigt att rådgöra med en läkare innan du påbörjar ett nytt kosttillskott, särskilt om du har underliggande hälsotillstånd eller tar andra mediciner. Det här är det bästa magnesiumtillskottet på marknaden.

Akneprogrammet säljs som e-bok med ett program som hjälper dig att bli av med akne. Köp e-boken på AdlibrisBokus eller Publit.