Forskning visar att behandling med antibiotika mot svår akne kan leda till antibiotikaresistens mot bakterien som skapar akne, Propionibacterium acnes.

Propionibacterium acnes förekommer som en naturlig del av hudens flora men den är även inblandad vid svår och inflammerad akne. Antibiotika som tetracyklin och eryhtromycin har använts i över 20 år för att behandla akne men förutom att skapa svåra mag- och tarmbesvär, inte lösa grundorsaken till akne så visar ny forskning av det även kan leda till antibiotikaresistens. Forskare tog hudprov på 99 patienter med svår akne. I den grupp som fick antibiotika hade betydligt fler personer antibiotikaresistent Propionibacterium acnes i jämförelse med den grupp som fick antibiotika. Forskarna säger: “Användningen av antibiotika ska begränsas och andra metoder bör testas först.”

Vi på Akneakuten.se är starkt emot antibiotika eftersom vi vet vad det kan leda till samt att det inte bearbetar grundorsaken. Våra kunder har blivit av med både lätt och svår akne helt utan antibiotika.

Akneprogrammet säljs som e-bok med ett program som hjälper dig att bli av med akne. Du köper den lättast på Adlibris och Bokus. Se nedan.

Referenser
American Society For Microbiology. (2001, May 25). Treating Acne With Antibiotics Leads To Resistance. ScienceDaily. Retrieved March 23, 2018 from www.sciencedaily.com/releases/2001/05/010524061717.htm